Kies uit taal:
nl nl  en en  de de  

Betaalbaar lasersnijden


07-06-2018

Lasersnijden in eigen huis?

Betaalbaar lasersnijden

 

Pasterkamp Metal Sheet Solutions presenteerde op de TechniShow de fiber lasersnijmachines van de Tsjechische fabrikant Vanad. De plaatbewerkingsspecialist uit Urk kan het plaatbewerkende MKB hiermee voorzien van een betaalbare fiberlaser.

Pasterkamp doet al jaren zaken met Vanad, aanvankelijk vooral vanwege hun plasmasnijmachines. “Hierdoor weet ik precies waarvoor ze staan”, zegt Teun Pasterkamp. “Daarom presenteren we nu ook hun lasersnijmachines. Vanad heeft al vele lasersnijmachines geïnstalleerd, vooral in het oosten van Europa. Wij nemen de Benelux en een deel van Duitsland voor onze rekening.”

Lasersnijden in eigen huis
Op de TechniShow demonstreerde Pasterkamp het model Kompakt Laser. Pasterkamp denkt dat de Vanad Kompakt Laser vooral een aantrekkelijke machine is voor kleinere metaalbedrijven, die bijvoorbeeld zelf plasmasnijden maar het lasersnijwerk nog uitbesteden. “Zulke bedrijven willen vaak zelf ook kunnen lasersnijden om meer flexibel te zijn. Daarvoor bieden wij een betaalbare oplossing.”
De Vanad Kompakt Laser is een voordelige highspeed machine voor 2D snijden met fiberlaser van metaalplaten tot 2000 x 6000 mm groot. Hij is leverbaar met verschillende bedgroottes (12,5/25, 15/30, 20/40 en 20/60) en hoofdzakelijk ontworpen voor het efficiënt snijden van constructiestaal, RVS, koper, aluminium en messing. De machine kan ook niet-metaal materialen snijden zoals karton en pakking materiaal.

Laserbronnen IPG
De lasersnijmachine is uitgerust met een laserbron van de bekende fabrikant IPG. Uiteraard zijn bronnen met verschillende vermogens beschikbaar, al naar gelang hoe dik het materiaal is dat moet worden gesneden. Een optimale prijs-kwaliteitverhouding kan volgens Pasterkamp worden bereikt tot 15 mm materiaaldikte.
Vanad werkt verder al ruim tien jaar samen met de Oostenrijkse fabrikant van automatiseringstechnologie B&R Industrial Automation aan ontwikkeling en modificaties van industriële besturingssystemen. Het innovatieve B&R-regelsysteem biedt oplossingen voor alle machinemodellen van Vanad. De lasersnijmachine is voorzien van een bedieningspaneel met een 15 inch touchscreen en industrieel toetsenbord en een camera voor waarneming van de snede op een 24-inch monitor.

Pasterkamp Miron Lasersnijden
De Miron laser is een betrouwbare industriële CNC machine voor het efficiënt 2D-vormsnijden van platen, profielen en buizen tot 10 mm dikte met de maximale afmetingen van bewerkte platen van 1500 x 3000 mm.

Precitec snijkoppen
De snijkoppen zijn van Precitec, waarbij de gebruiker kan kiezen uit een verscheidenheid aan modellen, van een eenvoudig ontwerp tot de hightech ProCutter snijkop met automatische focus en met geavanceerde diagnostiek. De praktisch onderhoudsvrije snijkoppen zorgen voor een hoge snelheid en snijkwaliteit. Ze zijn uitgerust met temperatuurregelsystemen, sensoren met constante afstand en schokdempers. De werkingskoppen zijn voorzien van uitgebreide service- en adviesdiensten gericht op technologieoptimalisatie.

Handmatig uittrekbaar rooster
Tevens heeft de gebruiker de keuze uit verschillende beladingsmogelijkheden. Standaard is de machine voorzien van een handmatig uittrekbaar rooster. Optioneel zijn een door een motor aangedreven uitschuifbaar materiaalrooster, twee hydraulisch verwisselbare roosters en twee handmatig uitschuifbare roosters aan de voor- en achterzijde van de machine.

Vanad rust de machines uit met eigen nestingsoftware voor het maken van snijplannen die de voorbereidingstijd kan verkorten en de werkefficiëntie verhogen. “Het werken hiermee is erg eenvoudig”, aldus Teun Pasterkamp. “Het inlezen van de bestanden en het maken van nestings is toegankelijk en makkelijk te leren.”

Buizen en profielen
Een aanvullende optie is het RotCUT-apparaat voor de verwerking van buizen en profielen.  De maximale diameter van de te verwerken buis is 250 mm. Een extra optie is een boorhouder. De mogelijke lengte komt overeen met de afmetingen van de machine.

Door de samenwerking met Vanad kan Pasterkamp een totaaloplossing voor lasersnijden leveren. Het ontwerp en de levering van een compleet station is mogelijk, evenals de mogelijke integratie in een bestaande productielijn. De technische parameters van de machines kunnen aan de behoeften van de klant worden gepast. Ook is het mogelijk verbinding te maken met magazijnsystemen of robots voor een volledig geautomatiseerd CNC-station.

Miron Laser
Het tweede model dat Vanad bouwt is de Miron laser, een betrouwbare industriële CNC machine voor het efficiënt 2D-vormsnijden van platen, profielen en buizen tot 10 mm dikte met de maximale afmetingen van bewerkte platen van 1500 x 3000 mm. Deze machine is leverbaar in twee formaten: 10/20 (met vast of handmatig uittrekbaar materiaalrooster) en 15/30 (met handmatig uittrekbaar rooster). Ook dit model kan optioneel worden voorzien van een RotCUT voor het snijden in ronde en vierkante buizen. Met dit model boekt Vanad vooral succes bij scholen. Hiervoor ziet Pasterkamp in Nederland ook wel een interessante markt.


Bron: Metaalnieuws http://www.metaalnieuws.nl/betaalbaar-lasersnijden/

Nieuws

Archief


12-04-2018: METAVAK 2018 
METAVAK (30, 31 okt. en 1 nov.): Evenementenhal Gorinchem

Lees verder...


04-06-2018: NIEUWE VIDEO Return to sender Mechanische schaar 
Uzma is continu bezig om nieuwe technologiƫn te ontwikkelen. Bekijk hun laatste product:

Lees verder...


25-06-2018: EuroBLECH 2018  
23-26 oktober, Hal 27, Stand L167

Lees verder...


29-06-2018: Bouwvak sluiting 2018 
6 t/m 24 aug. 2018

Lees verder...